Nu börjar det verkligen dra ihop sig

Jag är så jävla sur för nu har jag blivit sjuk igen! Vem har tid för att vila?? Inte jag iallafall, jag har tusen saker att ordna med innan jag åker. Imorse vaknade jag med yrsel som fortfarande inte har försvunnit. Jag undrar vad grannarna tänker när de ser mig virra runt här i lägenheten, som om jag vore blind. Imorgon ska jag iväg på ett sista seminarium för denna termin i Örebro. Tänk om jag är lika virrig imorgon? Jag vägrar missa detta seminarium och få en komplettering som jag inte hinner skriva innan jag åker iväg. Dessutom vill jag träffa alla klasskamerater!! Speciellt min fina Johanna som varit i Peru hela praktiken!
Jag jobbade min sista dag i söndags och det kändes underbart. Mina kollegor är dom bääääästa men det är jobbet i sig som jag har tappat både tålamod och glädje för. Jag började jobba extra där sista året på gymnasiet som var för cirka 4 år sedan och har sedan dess strö jobbat där. Och kollegor glöm inte, onsdag den 1:a juni är det utgång som gäller! (Bella skriv upp det, du kommer inte undan!)

Min finaste prinsessa fyllde tre hela år i lördags!! Jag tycker att det är så himla jobbigt när tiden går så fort. När jag kommer hem från min resa kommer säkert lilla prinsessan kunna prata, och då har hon fyllt 2 år (som jag missar). Vanessa firades iallafall med hela feta familjen! Eftersom att denna dator krånglar kan jag inte få med fler än dessa bilder:
Här visar prinsessan att hon fyller 3 år! Bästa!!!
Min finaste familj, dock fattas min rödhåriga lillasyster!
Jag och min storasyster!

don't dream your life, live your dream

Andra dagen som jag är hemma från praktiken. Förkylningen vägrar ge med sig, men jag är lika envis så vi får se hur detta går. Jag tänkte passa på att berätta om min resedestination som är Guatemala.

Guatemala är en republik i Centralamerika med en befolkning på cirka 11 miljoner. Huvudstaden är Guatemala City och det officiella språket är spanska. Förutom spanskan som talas av omkring 60% av befolkningen, finns det 23 officiellt erkända indianspråk som talas av omkring 40%. Katolsk kristendom var den enda religionen under kolonialtiden men protestantismen har ökat kraftigt i landet samtidigt som ursprungsbefolkningen är anknytna till mayareligioner. Landet har en lång historia som är anknyten till mayafolket, som fortfarande lever kvar. Inkomstskillnaderna i landet är mycket stora och omkring 75% av befolkningen lever under fattigdomsgränsen. Staten driver flera grund- och högskolor i landet. Dessa skolor är gratis, trots att kostnader för skoluniform, böcker, transport och liknande tillkommer. Detta gör att det blir svårt för den fattigare befolkningen att få utbildning. Många medel- och överklassbarn går i privata skolor. Endast 69,1% av landets befolkning över 15 år är läskunniga, vilket är den lägsta siffran i hela Centralamerika.

Jag kommer befinna mig i Antigua, som betyder "Guatemalas gamla stad". Det är en underbart vacker plats med färgglada hus och kullerstensgator. Antigua har blivit en av de mest populära platserna i Latinamerika för att läsa spanska. Staden har också blivit en populär turistort, framförallt för backpackers. Antigua brukar även kallas för Guatemalas disneyland för att staden är som en fantasivärld i jämförelse med resten av landet. Säkerheten går dock inte att jämföra med Europa men eftersom att det finns mycket turister i staden finns det även många poliser vilket gör staden relativt säker.

Eftersom att jag är väldigt kräsen vad det gäller mat så har jag tagit reda på vilka specialiteter de har i landet:
Pimentos rellenos - Paprikor fyllda med kött och grönsaker
Pepián - Köttgryta med grönsaker
Frijoles con arroz - Bönor och ris
Chuchitos - Ångkokta majsdegsrullar fyllda med kött eller grönsaker
Guacamole - Mosad avocado med lök och kryddor
Sesina - Marinerad biff I citron och apelsin
Chirmol - Tomat, mint och löksås


18 dagar kvar :)

Jag vet att jag suger på att uppdatera men jag måste försvara mig med att min kalender är helt fullspäckad. Jag har fått min tredje förkylning på några veckor på grund av alldeles för lite sömn och för mycket stressande. Jag har verkligen försökt tänka på att jag måste sluta stressa, men går det när man lever i Stockholm? FAN, vad jag inte kommer sakna stressen! "Ta det lungt, en sak i taget, prioritera det viktigaste". Jag måste hinna planera in alla "hej-då" kvällar med mina nära och kära (snyft!!!!). Usch jag får ont i magen när jag tänker på det, min fina familj och mina bästa vänner, ni kommer finnas med i allt jag gör! Samtidigt så längtar jag bort, speciellt när man går på t-banan och får en utskällning av en kvinna för att jag ville sätta mig på sätet bredvid henne när hon hade sin fula väska där. Vad är det för fel på människor?? "Det finns flera platser runt omkring, om jag var du skulle jag sätta mig någon annanstans". Säger man så till en människa? Jag tror att hon behöver lyckopiller!

Jag kom på att jag har varken skrivit om vart jag ska åka eller när jag åker, ooops! Men ni får tyvärr vänta till nästa inlägg för nu ska jag iväg på fotbollsmatch och heja!! Jag ska försöka att inte dröja till nästa gång :) Jag bjuder på en bild på min knäppa men underbara kusin <3

Bokat och klart!

Nu har jag bokat min flygbiljett och har inte något avbeställningsskydd så nu måste jag verkligen åka, på riktigt!! Jag har mycket blandade känslor, är det lite konstigt? Har jag tagit mig vatten över huvudet eller kommer jag greja detta? Jag är sjuuuuukt sällskapssjuk och jag ska åka helt ensam och det gör mig lite rädd!

Jag kommer att missa en sommar med mina nära och kära samtidigt som jag kommer uppleva saker som jag aldrig varit med om förut. Jag kommer att växa som människa och framför allt kommer jag att lära känna mig själv, ta reda på vem jag verkligen är. Ingen eller inget som kan påverka mig utan jag får bara vara mig själv, utan massa krav eller förväntningar från både samhället och min omgivning. Jag kommer ha tid att tänka på mitt liv och vad jag vill göra med mitt liv. För första gången på väldigt länge kommer jag att prioritera mig själv, kalla mig ego eller vad du vill men det ska bli jääävligt nice!!!!

I want to go back..




I want to go back to the time
when getting high meant on a
swing, when drinking meant apple juice,
when dad was the only hero, when
love was mom's hug, when dad's
shoulder was the highest place on earth,
when your worst enemies were
your siblings, when the only thing that
could hurt were skinned knees,
when the only things broken were toys and
when goodbyes
only meant tomorrow!

RSS 2.0